Candelabre tailor made
Cand luxul si designul se intalnesc se intampla minuni, asa este si acest proiect, ce imbina stilul glamour cu detaliile contemporane si designul de obiect.
Pentru proiectul Ambasad’Or Events am creat corpuri de iluminat personalizate, pentru care am muncit foarte mult, de la creatie si echilibrarea formei, pana la gasirea unei fabrici care sa le poata executa, au fost pasi care nu se vad acum, dar care m-au motivat sa mai creez si alte corpuri de iluminat, pentru ca am descoperit ca se poate, ca daca indraznesti, vei reusi. Dimensiunea candelabrelor a fost primul lucru care a fost o piedica, cel mai mare inel are diametrul de trei metri si douzeci de centimetri, iar la aceasta dimensiune, a trebuit realizata o matrita pentru curbarea metalului, dar totul s-a rezolvat cu bine si iata acum s-au montat si arata excelent.
Haideti sa parcurgem etapele incetul cu incetul, de la idee, pana la realizare. In primul rand a fost ideea de cercuri suspendate in aer in jurul candelabrului central, meduza, pe care tot eu impreuna cu partenerul meu Radu Filip, l-am creat acum cinci ani pentru Ambasad’Or. Candelabrul din cristale arata inca foarte bine, asa ca nu am vrut sa il schimb ci doar sa adaug un element de design contemporan, cu un concept interesant.
Ideea de inele a existat inca de la inceput, dar beneficiarul, wedding planner-ul cu experienta, Niscusor Stan, a adus un plus conceptului, imediat ce a vazut simularile 3D a spus, ca arata ca niste verighete si asa le-a ramas numele, mie mi-a placut ideea de inele/verighete pentru sali de evenimente si am dezvoltat conceptul de inel din aur roz.
Dupa ce simularile 3D au fost verificate, am realizat niste teste, si cu ocazia aceasta am redimensionat un pic grosimea inelului care la inceput a fost mai mare si am schimbat si tipul de cristal cu unul lung, dreptunghiular, in conceptul initital cristalele erau patrate in forma de dimante. Am facut teste si pentru cromatica si am ales aceasta varianta de cupru metalic si am inceput productia tinand legatura cu fabrica, ce nu este in Romania, foarte strans, pe email, cu fotografii intermediare, cu modificari cand a fost cazul, pentru a ajunge la varianta finala, fara suruburi vizibile, fara prinderi inestetice.
Ce veti vedea in realitate este un prototip, pe care il putem standardiza si crea matrita pentru el si il vom putea produce in serie. Sunt doua modele de corpuri de iluminat, cele mari cu diametrul urias si un model mic cu inelele orizonatale, cu diametrul maxim de un metru, ambele sunt interesante si complexe, ambele aduc valoare si pretiozitate interiorului.
Sunt mandra si bucuroasa ca sunt deja trei modele de lampi create de mine, pe care le vad si inca imi plac, le consider frumoase, elegante, pretioase. Noul concept il veti putea admira la petrecerea de lansare unde va voi povesti mai multe despre idee si despre drumul anevoios, dar frumos, de la idee, la realizare.