Skip links

Cum sa amenajezi o cafenea in stil japandi

Designul de interior

În ultimii ani, stilul japandi a devenit din ce în ce mai popular în designul interior, aducând un amestec minunat între estul calm și occidentul modern. Japandi este o combinație între designul minimalist japonez și stilul scandinav, ceea ce îl face perfect pentru amenajarea unei cafenele confortabile și primitoare. Acest stil promovează simplitatea, echilibrul, și integrarea naturii în interior, oferind o experiență relaxantă pentru clienți. Dacă vă gândiți să deschideți o cafenea în stilul japandi, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă transformați viziunea în realitate.

  1. Culori neutre și naturale

Culorile joacă un rol crucial în stilul japandi. Optați pentru o paletă de culori neutre, precum alb, gri, bej, și nuanțe pastelate de albastru sau verde. Aceste culori creează un spațiu calm și relaxant, care se potrivește perfect cu conceptul japandi. Puteți adăuga câteva accente din lemn sau textile în nuanțe naturale, pentru a accentua conexiunea cu natura.

  1. Mobilier minimalist

Alegerea mobilierului potrivit este esențială într-o cafenea japandi. Optați pentru mobilier minimalist, cu linii simple și design funcțional. Canapelele și scaunele confortabile, dar elegante, ar trebui să fie amplasate într-o manieră care să permită circulația ușoară a clienților. Mesele din lemn simplu sau pietre naturale completează aspectul japandi.

  1. Elemente naturale

Japandi pune un accent deosebit pe aducerea naturii în interior. Folosiți plante de interior pentru a adăuga un aer proaspăt și verde în cafenea. Vaze cu flori sau crenguțe uscate pot fi folosite ca elemente decorative. De asemenea, puteți integra elemente din lemn sau piatră pentru a completa stilul japandi și pentru a accentua conexiunea cu natura.

  1. Lumină naturală

Lumină naturală este un element cheie într-o cafenea japandi. Asigurați-vă că există ferestre mari care permit luminii naturale să pătrundă în interior. Puteți utiliza perdele sau draperii ușoare pentru a filtra lumina într-un mod plăcut. În plus, optați pentru iluminat ambiental moale, cu lămpi sau candelabre care completează atmosfera relaxantă.

  1. Artă și decor simplu

Evitați supraîncărcarea spațiului cu decoruri. În schimb, alegeți câteva piese de artă sau obiecte decorative care să se potrivească cu tema japandi. Picturile sau imprimeurile cu motive naturale, cum ar fi flori de cireș sau peisaje japoneze, sunt alegeri bune. Un simplu perete accentuat cu un tapet texturat sau o culoare accent va adăuga un interes vizual fără a aglomera spațiul.

  1. Ambianța muzicală și mirosuri plăcute

Muzica ambientală și aromele plăcute pot completa experiența japandi în cafenea. Selectați o selecție de muzică calmă și relaxantă, precum muzică instrumentală sau melodiile japoneze tradiționale. Puteți utiliza, de asemenea, difuzoare de uleiuri esențiale cu arome naturale, cum ar fi lavandă sau lemn de santal, pentru a crea un ambient liniștit și plăcut.

  1. Meniu și băuturi inspirate din Japonia

Pe lângă designul interior, meniul cafenelei dvs. poate completa experiența japandi. Includeți băuturi inspirate din Japonia, cum ar fi matcha latte, ceaiuri japoneze sau cocktailuri cu ingrediente asiatice. De asemenea, puteți oferi deserturi sau gustări tradiționale japoneze, cum ar fi mochi sau dorayaki. Asigurați-vă că meniul dvs. este atent gândit și pregătit cu atenție, pentru a oferi clienților o experiență autentică.

  1. Spațiu pentru meditație sau lectură

Un alt element important într-o cafenea japandi este un spațiu dedicat relaxării și meditației. Puteți crea un colț cu perne confortabile sau șezlonguri, unde clienții pot citi o carte, medita sau să se relaxeze în liniște. Acest spațiu va contribui la crearea unei atmosfere liniștite și relaxante în cafenea.

Amenajarea unei cafenele în stilul japandi poate oferi clienților o experiență unică și relaxantă. Cu atenție la detalii, alegerea potrivită a culorilor, mobilierului și elementelor naturale, puteți crea un spațiu care îmbină armonios estul și vestul, oferind o oază de liniște în agitația zilnică. Cu un meniu inspirat din Japonia și o ambianță plăcută, veți atrage clienți care caută un loc de relaxare și echilibru în mijlocul orașului.

Randari din proiectul de design.

Cauti o colaborare?
Incepe acum!
Esti interesat de un designer pentru proiectul tau?
+4 0758 111 535
Ai un proiect in minte?
Trimite un mesaj.
comenzi@houseline.ro

Leave a comment

Distribuie articolul

Ți s-a părut interesant? Distribuie!

×
Explore
Drag