Skip links

Cum sa decorezi un apartament mic in stil industrial

Decorarea unui apartament mic în stil industrial cu nuanțe predominant gri și accente de albastru poate transforma spațiul într-un sanctuar urban modern. Stilul industrial se remarcă prin caracterul său minimalist, utilizarea materialelor brute și expunerea elementelor structurale, iar combinația cu nuanțe de gri și albastru adaugă un plus de eleganță și adâncime. În acest articol, vei descoperi cum să decorezi cu succes un astfel de apartament, punând în valoare farmecul stilului industrial și creând un interior confortabil și atrăgător.

Paleta de Culori

Nuanțele de gri sunt esențiale într-un decor industrial, dând viață acelor tonuri neutre și minimaliste caracteristice acestui stil. Combinați-le cu nuanțe de albastru pentru a adăuga un accent răcoros și vibrant. Alege o paletă variată de griuri, de la cele închise până la cele deschise, pentru a crea adâncime și contrast în decor.

Pereți și Podele

Într-un apartament mic, pereții pot fi în nuanțe de gri deschis, oferind luminozitate și un fundal neutru. Podeaua poate fi realizată din beton vopsit sau plăci ceramice într-un gri închis.

Mobilier Minimalist și Metalic

Alege piese de mobilier minimalist, cu linii drepte și forme simple, în culori de gri sau negru mat. Mobilierul din metal, cum ar fi scaunele sau mesele cu cadrul din oțel, adaugă acel element industrial autentic. Optează pentru piese practice cu spații de depozitare integrate pentru mai multa functionalitate.

Texturi și Materiale Brutale

Stilul industrial e caracterizat de  texturi brute, precum betonul aparent, cărămida și lemnul neslefuit. Adaugă elemente de cărămidă aparentă pe anumite pereți sau alege accesorii din lemn vechi sau reciclat. Aceste texturi adaugă adâncime și autenticitate spațiului.

Accente de Albastru

Adăugarea de accente de albastru în decorul cu tonuri de gri va crea un contrast plăcut și o notă de prospețime. Poți adăuga perne, pături sau draperii în nuanțe de albastru în living sau dormitor. De asemenea, poți alege decorațiuni mici, cum ar fi lămpi de masă sau rame foto, în aceeași culoare.

Iluminat Industrial

Iluminatul industrial este o alegere perfectă pentru un apartament în stil industrial. Optează pentru lămpi suspendate cu abajururi metalice sau din sticlă transparentă.

Artă și Decorațiuni Minimaliste

Pentru a nu supraaglomera spațiul mic, alege artă și decorațiuni minimaliste. Tablouri cu tonuri de gri și albastru sau fotografii înramate în culori complementare vor completa perfect atmosfera industrială.

Accesorii și Plante

Adaugă accesorii industriale, cum ar fi ceasuri mari de perete sau cufere de depozitare din metal. În plus, plantele în ghivece de metal sau ceramice pot aduce o notă de prospețime în stilul industrial și pot contrasta frumos cu nuanțele de gri.

Culori și Texturi în Bucătărie și Baie

În bucătărie, alege dulapuri în nuanțe de gri închis sau negru, pentru un look modern și elegant. În baie, alege plăci ceramice în tonuri de gri și albastru pentru a păstra coerența stilului industrial în întregul apartament.

În concluzie, decorarea unui apartament mic în stil industrial, cu nuanțe predominante de gri și accente de albastru, poate transforma spațiul într-un refugiu urban contemporan. Utilizează texturi brute, culori complementare și mobilier minimalist pentru a crea o atmosferă autentică și rafinată. Cu atenție la detalii și cu adăugarea de accente de albastru, vei obține un apartament cu design industrial elegant și confortabil.

 

Randari din proiectul de design.

Cauti o colaborare?
Incepe acum!
Esti interesat de un designer pentru proiectul tau?
+4 0758 111 535
Ai un proiect in minte?
Trimite un mesaj.
comenzi@houseline.ro

Leave a comment

Distribuie articolul

Ți s-a părut interesant? Distribuie!

×
Explore
Drag