Skip links

Farmecul unui interior cu mobila de la IKEA

Designul de interior

IKEA oferă o gamă largă de mobilier pentru orice cameră a casei, de la bucătărie și living la dormitor și birou. Înainte de a apela la un designer de interior, este important să alegi piesele potrivite pentru spațiul tău. Iată câteva sfaturi pentru a face alegeri inspirate:

  • Măsurători precise: Începe prin a măsura spațiul în care vrei să amplasezi mobilierul. Asigură-te că piesele alese se potrivesc cu dimensiunile camerei.

  • Stilul: Gândește-te la stilul dorit. IKEA oferă mobilier într-o varietate de stiluri, de la modern la scandinav, industrial și multe altele. Asigură-te că piesele se potrivesc cu estetica generală a camerei.

  • Funcționalitate: Gândește-te la modul în care vei utiliza aceste piese. IKEA este cunoscut pentru soluțiile funcționale, cum ar fi paturi cu spațiu de depozitare sau mese extensibile.

  • Paleta de culori: Alege culorile care se potrivesc cu paleta generală a camerei tale. IKEA oferă piese într-o gamă variată de culori și finisaje.

2. Cum te poate ajuta un designer de interior

Un designer de interior aduce un plus de valoare în procesul de amenajare a unui interior modern cu mobilier de la IKEA prin:

  • Planificare și proiectare: Designerul de interior poate crea un plan detaliat pentru a-ți ajuta să amplasezi mobilierul în mod eficient și să creezi un flux funcțional în cameră. Acesta va lua în considerare iluminarea, circulația și elementele de design, cum ar fi textura și contrastul.

  • Personalizare: Designerul poate personaliza mobilierul IKEA prin adăugarea de accesorii, tapițerie sau finisaje speciale pentru a crea un aspect unic și personalizat. De asemenea, poate sugera soluții personalizate de depozitare sau organizare pentru a maximiza spațiul.

  • Alegerea complementelor: Un designer de interior are expertiză în alegerea accesoriilor, cum ar fi perdelele, covorul, tablourile și decorațiunile, care completează aspectul general al camerei și aduc un plus de stil.

  • Consiliere în materie de culoare: Culoarea este un element cheie în designul interior. Un designer poate alege culorile potrivite pentru a crea o atmosferă plăcută și armonioasă în cameră.

  • Gestionarea bugetului: Designerul poate să te ajute să gestionezi bugetul și să faci alegeri inspirate pentru a obține un aspect modern, fără a cheltui prea mult.

3. Studiu de caz: Transformarea unui living cu mobilier IKEA

Pentru a exemplifica cum un designer de interior poate transforma un interior modern cu mobilier de la IKEA, să ne uităm la un studiu de caz:

Un cuplu tânăr dorea să-și transforme livingul într-un spațiu modern și confortabil, folosind mobilier IKEA. Cu ajutorul unui designer de interior, au fost alese piese de mobilier adecvate pentru spațiu și au fost personalizate prin adăugarea de perne, covoare și draperii potrivite. Designerul a creat o schemă de culori armonioasă și a ales mobilier cu linii simple, pentru a crea un aspect modern și aerisit.

Alegerea unui designer de interior a făcut diferența în acest caz, aducând expertiză și creativitate în procesul de amenajare. Astfel, livingul a fost transformat într-un spațiu modern, care a devenit centrul casei și locul ideal pentru relaxare și socializare.

Mobilierul de la IKEA poate oferi opțiuni excelente pentru amenajarea unui interior modern, dar un designer de interior poate adăuga un plus de valoare prin planificare, personalizare și consiliere în materie de design. Dacă dorești să-ți transformi casa într-un spațiu modern și funcțional, nu ezita să consulți un specialist în designul interior pentru a obține rezultate impresionante.

 

Randari din proiectul de design.

Cauti o colaborare?
Incepe acum!
Esti interesat de un designer pentru proiectul tau?
+4 0758 111 535
Ai un proiect in minte?
Trimite un mesaj.
comenzi@houseline.ro

Leave a comment

Distribuie articolul

Ți s-a părut interesant? Distribuie!

×
Explore
Drag