Idei de amenajare locuinta – Stilul Industrial
Design Rezidential Online, atat de simplu! Aici la Houseline desenam camera ta preferata, locul de odihna al copiilor, bucataria in care gatesti cina de familie. E o mare bucurie pentru noi sa facem asta. Ne intereseaza visele tale. Asa putem sa-ti desenam ACASA! Urmarim pentru tine piata pentru ca tu sa primesti cele mai bune si corecte oferte.
Proiectarea unui mediu interior este o responsabilitate imensa pentru un profesionist. Un designer de interior trebuie sa planifice, sa cerceteze, sa coordoneze si sa gestioneze aceste proiecte pentru a obtine un mediu adecvat sanatos si estetic placut pentru persoanele care folosesc spatiul. Dar ce este, de fapt, designul interior?
Istoria designului interior
Profesia de designer interior a fost o consecinta a dezvoltarii societatii si a arhitecturii complexe care a rezultat din dezvoltarea proceselor industriale.
Urmarirea utilizarii eficiente a spatiului, a bunastarii utilizatorilor si a designului functional a contribuit la dezvoltarea profesiei contemporane de design interior. Profesia de amenajare interioara este separata si distincta de rolul de decorator de interior, termen folosit in mod obisnuit in SUA.
Design interior in stilul industrial
Unul dintre elementele esentiale ale designului interior in stil industrial este cu siguranta o paleta bogata de culori care amesteca maro neutru, alb si negru. Pentru inceput, imperecheati diferite nuante de maro si bronz pentru a face spatiul sa se simta relaxat. Apoi, adaugati elemente albe pentru a oferi camerei un aspect curat. Si nu in ultimul rand, terminati cu accente negre pentru a crea contrast si a adauga caracter.
Stilul industrial isi ia inspiratia din vechile fabrici si spatii industriale care in ultimii ani au fost transformate in mansarde si alte spatii de locuit. Componentele stilului industrial includ lemn degradat, sisteme de constructii, caramida expusa, corpuri de iluminat industriale si beton.
Aceasta estetica a devenit populara la sfarsitul anilor 2000 si a ramas populara pana in anii 2010.
Stilul industrial poate fi vazut si in utilizarea materialelor neasteptate utilizate in constructii. Containerele de transport sunt acum utilizate in arhitectura pentru case si spatii comerciale. Stilul industrial de design este cel mai frecvent intalnit in zonele urbane, inclusiv in orase si mansarde. Acestea sunt locatii privilegiate deoarece ofera aproape un spatiu gol proprietarilor de case pentru a incepe cu o panza proaspata. Aceste locatii contin, de asemenea, unele dintre elementele cheie utilizate pentru realizarea acestui stil de design, inclusiv caramizi si tevi expuse, pardoseli din beton si ferestre mari deschise. Aceste elemente contribuie la crearea iluziei de „depozit”, care este scopul final al acestui stil. Acest stil incorporeaza materii prime pentru a oferi spatiului iluzia ca nu este finalizat.
Pentru a obtine o senzatie industriala, o paleta de culori naturale este cea mai frecvent utilizata. Un amestec de gri, culori neutre si culori rustice poate fi vazut in aceste spatii. Aceste culori simple permit utilizarea mobilierului si a altor accesorii pentru a ajuta la amenajarea camerei. De asemenea, avand peretii o culoare neutra, permite ca zonele deschise, precum mansardele, sa se simta mai mari si mai conectate, oferind in acelasi timp mobilierului posibilitatea de a contribui la crearea unui flux natural al camerei.
Sectiunile mari sunt un element de baza in orice camera in stil industrial. Acest lucru se datoreaza capacitatii lor de a ajuta la inchiderea spatiilor mai mari si de a imparti zonele de locuit. Trebuie sa acordam importanta acestui lucru deoarece spatiile mansardabile tind sa fie deschise. Pentru a crea iluzia mai multor camere, o sectiune poate ajuta la blocarea fluxului si la definirea unei zone de locuit separate.
In ceea ce priveste iluminarea, lampile de podea sunt in tendinte. Orice corp de iluminat cu finisaje metalice se potriveste perfect acestui stil. Ferestrele mari deschise contribuie, de asemenea, la aducerea luminii naturale in spatiu, ceea ce poate fi foarte benefic pentru spatiile mai mici. Corpurile de iluminat aeriene pot conferi zonei o ambianta industriala, in special in bucatarie.
Stilul industrial are urmatoarele substiluri:
1. Substilul urban
Designul interior urban imbina elemente de design contemporan, modern si industrial avand ca rezultat un stil unic, perfect pentru viata de oras. Avand un aspect mai moale si mai confortabil decat stilurile de design industrial, designul urban imbratiseaza conversiile de depozite si mediile de loft ca baza. Profita la maximum de spatii mici pentru a crea zone de locuit functionale si practice . Caracteristicile arhitecturale cheie ale designului urban includ grinzi expuse si suprafete neterminate si materiale precum beton, caramida si lemn . Caracterizat prin spatiu deschis, culori deschise si finisaje curate.
Elemente de design interior urban si idei de decorare
Cu o atmosfera fundamental cosmopolita , designul interiorului urban poate varia in stil, de la pamantesc la eclectic. Camera cu care lucrezi influenteaza si alegerea stilului tau specific – cu elemente mai relaxante si mai linistitoare in dormitor si elemente mai vii si mai contrastante in sufragerie. Mai jos sunt cateva elemente cheie de design urban si idei de decorare in stil urban pentru a va ajuta sa obtineti acest aspect in casa dvs.
Pardoselile din lemn si piatra creeaza fundatia perfecta pentru un stil de design interior de inspiratie urbana. Concepute in conformitate cu ultimele tendinte de design interior, colectiile de vinil cu model natural din lemn si piatra va ofera acces la o gama larga de optiuni de pardoseala in stil urban.
Mobilier confortabil
Mobilierul interior de design urban este mai moale si mai confortabil . Covoarele realizate din materiale naturale in tonuri calde, perne colorate naturale, canapele mari, confortabile, creeaza un spatiu cald si primitor. Creati un aspect mai pamantesc optand pentru piese confortabile in tonuri de pamant, cum ar fi nuantele de verde, maro si galben sau alegeti un aspect mai eclectic, optand pentru piese statement in tesaturi luxoase, cum ar fi o canapea de catifea in culori mai stralucitoare.
Materiale contrastante si complementare
Mobilierul moale poate fi combinat cu materiale contrastante, dar complementare, cum ar fi balustrade metalice pe scari, rame pentru tablouri din aur si bronz si oglinzi incadrate in metal.
Piesele prezinta o mare importanta in desenele interioare urbane. Covoare cu modele, opere de arta mari, perdele distincte ale ferestrelor din podea pana in tavan, precum si ornamente si mobilier vintage adauga interes si textura unei oaze urbane. Incorporand doar una sau doua piese de declaratie adauga o margine eleganta si industriala spatiului tau, pastrand in acelasi timp un sentiment minimalist.
2. Substilul loft
Este unul dintre cele mai paradoxale stiluri, care combina boemul si undergroundul. Interiorul in stil mansarda intruchipeaza o abordare conceptuala a spatiului care a aparut la intersectia saraciei si luxului. Ele demonstreaza modul in care cele mai neprietenoase si nepotrivite cladiri industriale se transforma sub influenta artei, transformandu-se in apartamente luxoase si socante.
In engleza loft (loft) inseamna spatii nerezidentiale. Intr-un sens mai larg, acestea sunt cladiri industriale abandonate, de obicei cu un singur etaj, sub un acoperis inalt. Mai tarziu, ultima semnificatie a fost cea care a consolidat acest termen, denotand trasatura principala a noului stil urban.
Proprietarii de apartamente cu amenajare libera prefera Loftul ca stil de design interior: camerele spatioase si tavanele inalte permit dezvaluirea completa a frumusetii acestui stil.
Tinerii prefera interiorul loft la mansarda datorita faptului ca accentueaza individualitatea si, cel putin, arata interesant.
Oameni creativi: apartamentul loft sau salonul este ideal pentru expozitii de artisti, arhitecti diverse prezentari.
Oameni gospodari: designul mansardelor presupune costul minim al materialelor de finisare.
3. Substilul vintage
Este unul dintre cele mai populare stiluri de design pentru decorarea mansardelor si cladirilor vechi transformate in spatii de locuit. Desi poate fi folosit si pentru apartamente si case traditionale. Tot ce aveti nevoie este sa creati o iluzie a suprafetelor aspre si a materialelor care sugereaza trecutul industrial.
Materialele precum lemnul, metalul, betonul si caramida sunt elementele cheie ale acestui tip de stil.
Stiluri de design industrial interior vintage – Steampunk
Steampunk produce un efect perfect cu designul interior industrial vintage, deoarece este un stil definit de combinatia de tehnologie si estetica.
Decorul industrial tinde sa se bazeze pe o paleta de culori neutre – nuante de gri, maro si albastru-verzui – nu prea diferit de universul steampunk. Decorul steampunk tinde sa apara in nuante mai inchise de cupru, maro auriu si argintiu. Probabil ca veti dori sa veniti cu un accent de culoare special, ca usurare a asemanarii. Dar o canapea confortabila din piele va fi foarte la moda cu stilul si este piesa ideala de mobilier industrial vintage. Gasiti culoare in tapiterii de perete, fotografii si picturi sau chiar sub forma unui perete de beton cu un strat de verde smarald.
Prin urmare, daca iti doresti un design bazat pe stilul industrial, nu ezita sa ceri sfatul unui specialist in domeniu inainte de a cumpara mobilierul.
Sursa foto aici.