Skip links

O baie cu personalitate

Designul de bai poate fi o provocare, mai ales atunci cand spatiile sunt mici, pentru ca presupun o planificare atenta a spatiului, distribuirea ergonomica a sanitarelor, dar si a placilor de ceramice pentru a nu avea foarte multe taieri instetice.

Pentru aceste bai am ales placi de 30x90cm , placi de decor aurii cu valuri in relief, placi culoare uni si placi de gresie. Din ele am creat un desen concretizat sub forma unei stereotomii, adica a unei schite pentru taierea placilor ce serveste pentru montaj. O alta variata sunt placile foarte mari, o baie mica poate fi facuta uneori din 2 placi de 120x120cm pe un perete si arata excelent.

De multe ori veti primi recomandarea de a folosi placi mici pentru baie mica, dar nu e neaparat necesar sa le folosim asa, o placa mare va face spatiul sa para continuu. Ilumintul corect, direct si indirect, poate juca un rol esential in designul unei bai.

Proiectul complet il gasiti aici, pe pagina de portofoliu.

Elementele de decor sau  elementele vizuale puternice e bine sa nu fie foarte fragmentate, sau foarte intense din punct de vedere cromatic, pentru a crea un spatiu continuu si nu sparturi in ansamblul compozitiei. Daca avem decoruri este bine  sa fi discrete si in ton cu fondul general al baii, sau daca optam pentru culori intense, este bine sa folosim un decor mare cat un prete.

O alta problema de care ne lovim deseori in baile mici este lipsa spatiului de depozitare. Cu totii avem nevoie de locuri in care sa depozitam prosoapele, produsele cosmetice si tot felul de obiecte pentru igiena personala. Cu cat mai bine reusim sa organizam toate cele amintite mai sus, cu atat mai spatioasa va parea baia.

Mai putem folosi un alt truc eficient: vom alege rafturi si etajere pe care le vom monta pe pereti, castigand spatiu la nivelul pardoselii.

Un element de decor important este oglinda, e bine sa fie mare, iar daca nu e mare… atunci sa fie frumoasa, sa fie un accent, un hot spot, al intregii ambientari.

Iata si baile propuse de noi si deja implementate pentru un proiect rezidential.

Studioul nostru de design creeaza si proiecteaza interioare la standarde internationale, iar partenerii nostri producatori de mobilier si decoratiuni din toata Europa pot pune in practica orice idee, oricat ar fi de indrazneata.

Pentru servicii de proiectare 3D fotorealiste si design de interior pentru toate simturile, ne puteti contacta  pe pagina de contact.

Cauti o colaborare?
Incepe acum!
Esti interesat de un designer pentru proiectul tau?
+4 0758 111 535
Ai un proiect in minte?
Trimite un mesaj.
comenzi@houseline.ro

Distribuie articolul

Ți s-a părut interesant? Distribuie!

×
Explore
Drag