Skip links

Stilul classic – traditional, rustic, eclectic

femeie citind intr-o camera amenajata clasic

Designul interior clasic este un amestec atat de design interior grecesc, cat si roman ce aduce  armonie, echilibru si ordine perfecte. Designul interior clasic nu se demodeaza niciodata.

Culorile naturale sunt predominante; mai exact nuantele inspirate din natura cum ar fi galben, albastru, verde si maro, chiar si unele culori mai moi, precum teracotaz, gri si roz, sunt foarte in tendinta.

Stilul clasic in sine reprezinta eleganta si este alcatuit din catifea, panza si bumbac completate cu pardoseli din lemn, piatra sau marmura care se potrivesc bine cu mediul clasic.

Living amenajat clasic

Substilul clasic traditional

In designul traditional, veti gasi de obicei pereti neutri (la urma urmei este previzibil), dar culoarea are un loc central. Accentele de arta, textile si decor pot ajuta la amenajarea eleganta a unei camere, iar tonurile de bijuterii intunecate si bogate sunt cel mai frecvent utilizate. Ganditi-va la rosu, maro, verde si mult lemn intunecat.

Mobilierul este greu si putin ornamentat, cum ar fi cazi cu gheare si lemn sculptat. Designul interior traditional este reflectarea trecutului in care oamenii acorda prioritate ornamentatiei si esteticismului in fata simplitatii si subtilitatii.

sufragerie clasica

Printre caracteristicile acestui tip de design, se regasesc urmatoarele:

•           Plafoane inalte

•           Vaze si urne

•           Butoane, panglici si motive de ghirlande

•           Tencuiala de perete si podea

•           Panouri extinse de perete

•           Decoratiuni murale

•           Picturi murale care prezinta un peisaj pitoresc

•           Lucrari de fier forjat

scara interioara cu balustrada din metal

Substilul classic Rustic

Substilul classic rustic este definit prin rezistenta si lasand stralucirea frumusetii naturale. Focusul principal este de a crea o atmosfera relaxanta prin evidentierea utilizarii lemnului, pietrei, frunzelor si a altor elemente organice. In loc sa va faceti griji cu privire la liniile perfecte, rusticul permite caracterului fiecarei piese sa iasa in evidenta.

Intregul obiectiv al stilurilor de interior rustice este sa fie cat mai natural posibil. Acesta nu este un stil pentru candelabre stralucitoare, mobilier din plastic sau palete de culori reci. Se concentreaza pe caldura si confort.

living elegant clasic in culori vii

Substilul classic Eclectic

Designul interior eclectic este un stil care amesteca cu maiestrie elemente de mai multe stiluri de design intr-un singur spatiu. Acesta implica un amestec informal de mobilier si decor fiind rezultatul mai multor stiluri. Adesea, decorul eclectic combina culori si modele luminoase si se amesteca in elemente neasteptate.

Prin urmare, daca sunteti adeptii acestui stil, nu uitati sa va informati inainte si sa tineti cont de toate aspectele acetui stil.

Sursa foto aici.

Leave a comment

Distribuie articolul

Ți s-a părut interesant? Distribuie!

×
Explore
Drag