Skip links

Stilul contemporan – retro si glam

Sufragerie amenajata in stil contemporan cu elemente de decor gri si auriu plus tablouri si statuie

Ce este stilul contemporan?

In esenta, cuvantul „contemporan” inseamna „al momentului”, ceea ce face acest stil deosebit de greu de definit. Datand din anii 1970, acest stil este unic, deoarece imprumuta elemente din multe alte stiluri. In acesta, puteti vedea influente din designul modern, traditional, art deco si chiar futurist, iar celalalt punct definitoriu al designului contemporan este ca evolueaza constant. Stilul contemporan este definit prin simplitate, rafinament, jocurile pe textura si linii curate, iar interioarele se axeaza pe prezentarea spatiului.

Stilul de decorare contemporan este clasic, dar complet actual si atemporal, datorita unei abordari usoare pentru a nu fi niciodata demodat.

Designul interior contemporan este faimos pentru suprafete elegante, mobilier clar si arta de ultima generatie.

Substilul Retro

Birou amenajat in stil contemporan cu elemente usor elegante

Decorarea in stil retro are o senzatie distractiva, plina de viata, cu culori stralucitoare si modele salbatice. Ganditi-va la tesaturi si texturi in anii ‘60 si veti sti imediat in ce directie trebuie sa mearga decorul dvs pentru a surprinde cu adevarat esenta stilului retro.

Elementele care fac parte din acest stil de decor sunt: sticla, luminile neon, tapetul, cauciucul, lana, pluta, covorul, cheresteaua, pielea artificiala. 

Substilul Glam

Sufragerie amenajata in stil contemporan cu elemente de decor maro, crem si auriu

Ce este stilul Glam?

Daca sunteti un fan al tuturor lucrurilor frumoase, fanteziste si extravagante, stilul glam poate fi perfect pentru dvs. Acest stil incepe cu un aspect traditional ce creeaza un aspect uimitor, stralucitor, in jurul aspectului elegant.

Substilul Glam este de mai multe feluri:

Dormitor amenajat contemporan cu elemente elegante, fine de culoare crem, alb, maro si culoarea lemnului

•           Mid Century Modern Glam – In glamourul modern de la mijlocul secolului, veti gasi un amestec de materiale glamour; picioarele conice, spatele evazat si siluetele elegante ale esteticii retro nu s-au simtit niciodata atat de sofisticate.

•           Coastal Glam Décor sporeste aspectul traditional si de lux. Acest stil este aspectul perfect pentru cei care au case pe sau langa coasta, dar nu doresc stilul casual-plaja care este atat de obisnuit in zilele noastre.

Sufragerie amenajata in stil contemporan cu elemente de decor crem si auriu plus dungi verticale pe perete

•           Living contemporan Glam va avea o canapea contemporana – cu un decor inspirat de glam. Incercati sa imbinati o canapea contemporana cu o patura de stralucire metalica, perne decorate cu stralucire, un covor auriu sau argintiu sau o piesa de arta de perete din aur sau argint.

•           Hollywood Glam Décor este o nota de dragoste pentru aspectul asociat cu epoca Hollywood-ului din 1930 sau cu Epoca de Aur a Hollywood-ului. Glamour-ul de la Hollywood poate prezenta un amestec de stiluri sau poate alege modele traditionale fata de cele de la mijlocul secolului.

Prin urmare, daca considerati ca acest stil va reprezinta, va asteptam pentru a va oferi mai multe detalii.

Sursa foto aici.

Leave a comment

Distribuie articolul

Ți s-a părut interesant? Distribuie!

×
Explore
Drag