Skip links

Stilul modern – minimalist si urban

Iata cum poate fi transformat un apartament de mici dimensiuni cu ajutorul design-ului modern astfel incat sa ai atat spatii de depozitare cat si spatiu liber. Desi livingul amenajat este unul de mici dimensiuni, exista loc pentru a lua masa si zona pentru TV.

Ce este designul interior modern?

Designul interior modern se bazeaza pe principiile miscarii moderniste din secolele XIX si XX, pe filosofia si arhitectura Bauhaus si pe dezvoltarea unui design accesibil si practic.

Designul interior modern este conturat de linii curate, forme geometrice, spatii libere.

Daca va ganditi sa decorati un spatiu intr-un stil modern, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti:

•           Elementele structurale (cum ar fi betonul sau grinzile) sunt lasate deseori expuse

•           Accent pe liniile orizontale si verticale cu mai putine curbe

•           Mobilier mic, orizontal, cu linii curate

•           Materiale naturale, cum ar fi lemnul nevopsit, metalele, pielea si fibrele naturale

•           O paleta de culori neutra sau „naturala”

•           Lemn natural si furnir de lemn

Stilul modern are doua substiluri:

Minimalist

dormitor amenajat modern

Substilul minimalist are la baza conceptul de simplitate preluand idei din gradinile japoneze si designul scandinav, obiectivul principal al acestui design fiind de a optimiza calitatea vietii.

Cu radacinile sale in designul interior modern, forma este, de asemenea, un element esential in joc. In interiorele minimaliste, piesele sunt alese pentru ca se conecteaza intre ele, spatiul in care se afla si exteriorul pe care il privesc, cu totul ofera o amenajare perfecta de o estetica calmanta.

Pentru a crea un spatiu minimalist in casa ta, ia in considerare aceste reguli: camere fara depozitare desemnata, linii curate si culori naturale sau monocrome. Totul din camera trebuie sa aiba un scop si un loc. Decorul, florile sau lucrarile de arta inutile ar trebui eliminate; ia in considerare detaliile si arhitectura casei tale si onoreaza acest lucru. Minimalismul este perfect pentru spatii mai mici.

Urban

Ce este designul urban modern? Designul interior urban imbina elemente de design contemporan, modern si industrial pentru a crea un stil unic care este perfect pentru viata in interiorul orasului. Avand un aspect mai moale si mai confortabil decat stilurile de design industrial, designul urban imbratiseaza conversiile de depozite si mediile de loft ca baza. Profita la maximum de spatii mici pentru a crea zone de locuit functionale si practice . Caracteristicile arhitecturale cheie ale designului urban includ grinzi expuse si suprafete neterminate si materiale precum beton, caramida si lemn. Caracterizat prin spatiu deschis, culori deschise si finisaje curate, elementele de design urban includ piese de mobilier minimaliste si mari, cu linii elegante, decor vintage, modele geometrice si o paleta de culori cu o baza neutra combinata cu culori ce amintesc de natura. Cu o atmosfera fundamental cosmopolita, designul interiorului urban poate varia in stil, de la natural la eclectic.

Daca ai un spatiu nu foarte generos, acest stil este ideal de pus in practica pentru o amenajare inteligenta.

Sursa foto Design HLN.

Leave a comment

Distribuie articolul

Ți s-a părut interesant? Distribuie!

×
Explore
Drag