Skip links

Stilul scandinav – Nordic, Hygge, Bohochic

stil scandinav, masa alba, platan in ghiveci si decoratiuni

Ce este stilul decorului scandinav?

Stilul de decor scandinav surprinde echilibrul dintre confort si minimalism caracteristic designului scandinav. Acest stil aduce atat linistea in casa ta, cat si confortul acesteia.

Substilul scandinav Hygge este acela care diferentiaza decorul scandinav de alte stiluri. Este stilul ideal pentru a crea un mediu care sa incurajeze sentimentele de caldura si confort.

Interiorul scandinav incorporeaza cantitatea potrivita de mobilier si decor – nici mai mult, nici mai putin. Acelasi lucru este valabil si pentru schemele de culori Scandi. Culorile tipice scandinave sunt linistitoare si neutre, cu palete de alb, gri, negru si albastru. Stilul reflecta, de asemenea, peisajul si cerul de iarna din tarile nordice.

Multe caracteristici de design interior scandinav sunt simple si naturale, acolo unde este posibil. Aceste spatii nu numai ca sunt practice, dar decorul scandinav este placut tactil.

Cum poti crea in propria ta casa stilul scandinav?

Inspiratii din natura: decorul de perete scandinav descrie adesea sau face aluzie la natura.

Textile pufoase: sunt esentiale textilele confortabile, cum ar fi paturi de lana sau mohair.

Iluminatul: panzele de hartie sau rachita de tip felinar sunt printre cele mai bune alegeri.

Simplitate: cand vine vorba de motive si modele, decorul casnic scandinav il pastreaza simplu (linii drepte si modele geometrice).

Materiale naturale: lemnul si pielea au un loc special intr-un stil de decor scandinav.

Cel mai indicat, in acest stil de design, este sa ramai doar la doua sau trei elemente de decor scandinave cum ar fi o lampa de podea sau o lampa suspendata, un covor, perne sau textile de lana.

Un ultim si important detaliu il reprezinta plantele in ghiveci; acestea sunt vitale, mai ales atunci cand doresti sa adaugi un strop de culoare fara a pierde stilul decorului scandinav.

Boho-Scandi reprezinta confortul decorului boem si pamantescul scandinav. Un interior boho-Scandi este vibrant, plin de straturi, dar senin. Aceste case tind sa aiba o schema de culori monocroma sau neutra.

Va doriti un interior nordic cu decor scandinav, dar aveti nevoie de putin ajutor pentru a incepe? Pentru mai multe detalii si ajutorul unor profesionisti, puteti consulta ofertele noastre pentru design interior.

Sursa foto aici.

Leave a comment

Distribuie articolul

Ți s-a părut interesant? Distribuie!

×
Explore
Drag