Skip links

Stilul japandi in designul de interior

Designerii Houseline te consiliaza in alegerea celui mai potrivit stil
01
Tips
Stilul japandi este o combinatie intre stilul minimalist japonez si cel scandinav.
5/5
Stilul japandi

O locuință în stil japandi este o combinație elegantă între elemente japoneze și scandinave caracterizată prin utilizarea predominentă a lemnului natural și culorilor neutre. Această estetică se concentrează pe simplitate minimalism și conectarea cu natura.

Stilul Japandi în amenajarea unui apartament este o combinație armonioasă a minimalismului, simplității designului japonez și influențelor scandinave. Această abordare îmbină tradiționalul și modernul într-un mod practic și elegant, devenind tot mai populară în ultima vreme datorită esteticii sale simple și funcționale.

Această alegere de design interior aduce în prim-plan elemente cheie care definesc stilul Japandi și îi conferă personalitate proprie, oferind astfel o atmosferă aparte în spațiul tău locativ.

Paletă de Culori Naturală și Neutră: O caracteristică definitorie a stilului Japandi este utilizarea predominantă a culorilor naturale și neutre. Tonuri precum alb, bej, gri și nuanțe subtile de maro domină designul. Această paletă cromatică induce o atmosferă calmă și relaxantă în interior.

Materiale Autentice: Alegerea de materiale naturale este esențială în acest stil. Lemnul, în special cel de esență tare, joacă un rol central, fiind utilizat atât în pardoseli, cât și în piesele de mobilier. În plus, se regăsesc și alte materiale precum bambusul, bumbacul și inul, care aduc confort și o estetică plăcută spațiului.

Minimalism și Simplitate: Stilul Japandi se bazează pe simplitate și minimalism. Mobilierul are linii simple, fără exces de ornamente sau detalii elaborated. Designul este funcțional și practic, punând în centrul atenției utilitatea.

Ordine și Spațiu Deschis: Creația unui mediu ordonat și spațiu deschis este un alt pilon al stilului Japandi. Soluții inteligente de depozitare, care să nu încarce vizual încăperea, contribuie la crearea unei atmosfere liniștite și armonioase.

Includerea Elementelor Naturale și a Plantelor: Stilul Japandi se remarcă prin adăugarea de elemente naturale și plante în design. Plantele verzi aduc prospețime în interior, în timp ce pietrele, scoarța de copac și trestia se îmbină perfect cu estetica. Prin integrarea plantelor și elementelor naturale în amenajare, se creează o conexiune subtilă cu natura.

Lumină Naturală și Iluminat Ambiental: O amenajare Japandi pune mare preț pe lumina naturală. Ferestrele mari și sursele de iluminat ambiental, precum lampadarele de podea, sporesc senzația de lumină și căldură în interior. Aranjarea mobilei în așa fel încât să nu împiedice lumina să pătrundă în încăpere este o prioritate.

Artizanat și Detalii Subtile: Stilul Japandi subliniază calitatea și valoarea obiectelor artizanale. Vaze, ceramică și alte elemente realizate manual adaugă o notă de autenticitate în amenajare.

Alegerea Pieselor de Mobilier: Într-un apartament amenajat în stil Japandi, mobilierul trebuie să reflecte eleganța și simplitatea. Piesele cu linii curate, realizate din lemn natural și altele care favorizează funcționalitatea se încadrează perfect în această estetică.

În final, stilul Japandi reprezintă o alegere atrăgătoare pentru amenajarea apartamentelor, oferind o simbioză între tradițional și contemporan. Prin simpla folosire a culorilor naturale, a materialelor autentice și a designului minimalist, poți crea un spațiu confortabil și reconfortant, care îți amintește de conexiunea cu natura și te îndeamnă la relaxare.

Randari din proiectul de design.

Materiale mobilier și stilul general pot varia în funcție de preferințe și buget. Este important să alegeți elementele care vă aduc bucurie și creează un mediu relaxant în locuința dvs.

Pentru orice întrebări ulterioare despre stilul japandi sau orice alt subiect legat de design interior sunt aici să vă ajut!

Cauti o colaborare?
Incepe acum!
Esti interesat de un designer pentru proiectul tau?
+4 0758 111 535
Ai un proiect in minte?
Trimite un mesaj.
comenzi@houseline.ro

Leave a comment

Distribuie articolul

Ți s-a părut interesant? Distribuie!

×
Explore
Drag