Rooftop bar si cinematograf in aer liber

Proiect: Rooftop bar cu terasa si zona de cinematograf in aer liber

Suprafata: 550mp

Locatie: Bucuresti

Designer: Aurelia Filip

Archiviz: Dan Andrita

Studio: House Line

Branding & strategy: Revolver Communication

 

Spatiile exterioare prezinta un mare interes, atat datorita generozitatii acestora (factor important diferentiator), a aerului urban modern ce deriva din amplasamentul intre cladirile de birouri cu arhitectura contemporana, dar si a vizibilitatii acestora. Spatiile exterioare, prin functionalitatea, aspectul lor si peisagistica subliniata prin accente de lumina, vor atrage privirea tuturor trecatorilor si vor completa armonios experienta oaspetilor.

 

Terasa are o scara de acces interioara prin care se va ajunge la terasa de sus ce va fi o zona de relaxare cu bar si cinematograf, cu spatii verzi si gradini suspendate.

 

Conceptul de rooftop bar este unul din ce in ce mai folosit in spatiile urbane aglomerate pentru a maximiza suprafata cladirilor, dar si pentru a mari amprenta verde a cladirii. De aceea am prevazut o zona mare de gradina cu plante si chiar copaci, avand in minte si faptul ca fiecare cladire reprezinta un gol pentru vegetatie, ce am dorit sa il recuperam prin acoperis.

 

In contextul actual terasele reprezinta o zona de interes principal, dar si in general in zonele urbane spatiile verzi cresc valoarea unui spatiu si creeaza o experienta placuta, o oaza in care oamenii sunt atrasi fara efort, pentru ca in mod fierscĀ  in zonele de birouri vor cauta o zona verde cu natura, in aer liber.

 

Spatiul din fata cladirii, pe langa locurile de parcare absolut necesare, va atrage publicul catre experienta si serviciile cladirii. Astfel vor fi prevazute zone de servire a mesei, zone de cafenea si zone de relaxare (relax & meeting places). Terasa ce va deservi cafeteria va fi, in fapt, o prelungire a acesteia, un spatiu de vara si nu numai, ce vine in completarea zonei indoor.

 

Este binecunoscut faptul ca orice beneficiar al unui eveniment, fie el privat sau corporate, isi doreste sa fie cel putin in prim plan-ul acestuia si sa isi asume creditele pentru reusita lui. De aceea, conceptul cinematic al centrului de evenimente va crea contextul ideal pentru ambele categorii, astfel incat aceste obiective sa fie indeplinite.

 

Cinematograful in aer liber a fost o idee principala de la care am pornit in realizarea conceptului, deoarece poate crea un pol de interes in zona. Poate aduce clienti pentru restaurant/bistro si seara, intr-o zona de birouri, care de obicei dupa ora 6 se depopuleaza brusc.

 

Speram ca acest concept sa va inspire in alegerile pe care le faceti in a va dezvolata business-ul din domeniul Horeca si sa va demonstreze ca putem genera concepte originale, imersive pentru clientii dumneavoastra, ce vor aduce atat plus valoare cat si profit afacerii.

 

 

 

Category
Comercial, Portofoliu